Ptuj in December

Ptuj in December

I love Christmas time and Christmas markets. This year I did actually go to Graz, but it was a quick stop and I didn't take any pictures, so I decided to make a quick festive blog post about Ptuj. If you don't know, Ptuj is the oldest town in Slovenia and I love its old streets, buildings and traditions. Don't expect anything too big in terms of decorations. Compared to some bigger cities, Ptuj is a small town, so there is not much decorated, mainly the centre of it, with a big sparkly three in the middle. Those circles and papers on the sky look a bit too much on the pictures, but when you are standing under them, it looks awesome and magical. There is also a lot of events happening in the town this time of the year, so I would really recommend that you visit it. Not only because of the decorations, but also because it's a beautiful and historic town.

Ptuj in December

Ptuj in December

Ptuj in December

Ptuj in December

Ptuj in December

Ptuj in December

Ptuj in December

Ptuj in December

I hope you had an amazing Christmas :) Thank you for reading!

6 comments

  1. Izgleda krasno :) Sama sploh še nisem šla gledat, če imamo kaj lučk v Novem mestu (center je zaprt zaradi prenove), sem pa bila v Ljubljani. Dvakrat mi je uspelo prit na vaš konec, enkrat sem bila tam tri dni na terenskih vajah (sem anketirala v Sedlašku) in še zdaj zelo obžalujem, da nisem šla pogledat gradu ter centra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem bila na ekskurziji v Ljubljani, ampak nismo bilo tako dolgo, da bi videli lučke :/ Potem pa mi tudi več ni uspelo nikamor, razen v Graz. Če še imaš kdaj možnost, ti res priporočam, da greš na Ptujski grad in v mesto, meni je zelo všeč, je pa res, da sem zgodovina freak :D

      Izbriši
    2. Pri meni je Viasat History edini program, ki ga sploh gledam, razen skokov na dvojki :D Poleg tega pa še za veselje berem Wikipedio - I'm a nightmare for my family :D Nisem šla pa študirat zgodovine ravno zato, ker se vedela, da mi bodo uničil veselje do najljubše teme :)

      Izbriši
    3. Tudi pri meni je redno na tv hah :D Jaz sem imela zgodovino na drugem mestu za faks in sem res vesela, da ne rabim tega študirat, ker bi tudi meni verjeno uničili veselje :D

      Izbriši
  2. Zgleda zelo lepo! Ptuj mi je nasploh zelo lepo mesto, je pa res, da me še nekaj časa ne bo videl, vsaj dokler ne bodo odprli ceste, haha ;)

    OdgovoriIzbriši