Essence novosti v drogerijah

Essence Skincare (Hello, Good Stuff!)
Pred nekaj časa sem od VM2 Cosmetics dobila paket Essence izdelkov. Jesenski odtenek laka Call Me Rusty sem že predstavila, in sicer v tej objavi. Tokrat sem za objavo izbrala tri negovalne izdelke - masko za stopala (Ultra Care Foot Mask with Sea Salt), kremo za obraz (Hello, Good Stuff! Cica Face Cream) in masko za obraz (Hello, Good Stuff! Sleeping Mask).


Essence Ultra Care Foot Mask with Sea Salt

Essence Ultra Care Foot Mask with Sea Salt
Ultra Care Foot Mask vsebuje morsko sol, karitejevo maslo, ureo in pantenol. Essence pravi, da krema zagotavlja suhim stopalom intenzivno vlago, dokazano krepi naravno kožno pregrado in se hitro vpije. Lahko se uporablja kot krema ali pa kot maska, kjer nanesemo večjo količino. Sama jo uporabljam kot masko pred spanjem. Formula kreme je zelo lahka, četudi nanesem večjo količino, se vpije hitro in ne bi rekla, da je zelo vlažilna. Vonj je prijeten, po kakšni Solea kremi. Bom jo sicer uporabljala, ravno zaradi tega, ker je hitra za nanos, ampak ko imam suho kožo vseeno raje nanesem nekaj bolj hranilnega.

Essence Ultra Care Foot Mask with Sea Salt

Essence Hello, Good Stuff! Cica Face Cream

Essence Hello, Good Stuff! Cica Face Cream
Essence je bolj na začetku skincare poti, zato nisem veliko pričakovala od te kreme. Krema vsebuje sestavino cica (centella asiatica), ki je zelo znana v korejski kozmetiki, vedno bolj pa tudi pri nas. Znana je po tem, da kožo pomirja. Tekstura je kar gosta in mi sprva ni bila najbolj všeč, saj se mi po nanosu zdi težka na koži. Trenutno redno uporabljam CeraVe PM Facial Moisturising Lotion, ki pusti čisto drugačen občutek na koži.

Essence Hello, Good Stuff! Cica Face Cream
Cica krema se vpije zelo hitro, ampak ta težek občutek na koži traja, čeprav se mi koža zdi suha. Na moji koži krema pusti čisti mat videz, tudi občutek je gladek in silikonast, čeprav krema ne vsebuje silikona. Krema je odišavljena, kar me je skrbelo, ampak zaenkrat ni povzročila nobenih težav. Všeč mi je finiš kreme, pa tudi drugi dan koža izgleda bolj gladko, ampak se mi zdi, da je hkrati premalo za mojo suho kožo (sploh pozimi) in hkrati tudi pretežka na koži, zato jo uporabljam samo tu in tam v večerni rutini.


Essence Hello, Good Stuff! Sleeping Mask

Essence Hello, Good Stuff! Sleeping Mask
Sleeping Mask krema se uporablja kot maska za obraz, ampak se vpije hitro, tako da je potrebno nanesti večjo količino. Tekstura je gelasta in lahka, ampak se vseeno nekaj časa čuti na koži (tudi če nanesem tanek sloj). Ima tudi občutek hlajenja. Krema mi je všeč, ampak ima zelo močan vonj po sivki, ni neprijeten, ampak samo premočan za moj okus.

Essence Hello, Good Stuff! Sleeping Mask
Maska za stopala mi je všeč, cica krema za obraz malo manj, ampak bom oba izdelka definitivno porabila do konca, maska za obraz s sivko pa me ne prepriča, ker ima premočan vonj. Za tiste, ki smo/ste občutljivi na takšne stvari, je ne priporočam.

Essence Skincare (Hello, Good Stuff!)

Hvala za branje!

0 comments