Herbio naravna kozmetika

Sorry international readers, this post will be only in Slovene.

Herbio je slovenska naravna kozmetika. Ime Herbio je sestavljeno iz dveh delov: herb kot zelišče in bios kot življenje. Osnovana so na zeliščni osnovi, ne izvajajo testov na živalih, izogibajo se umetnim in genetsko spremenjenim sestavinam, izdelki so v večini brez silikonov, parafinskih olj, dodatnih barvil in konzervansov. Njihov simbol je deteljica, zakaj? Ker štiriperesna deteljica pomeni veliko srečo, zaradi njene redkosti in simboličnega števila štiri. Predstavlja upanje, vero, ljubezen in srečo. Na splošno deteljico povezujejo z vitalnostjo in življenjsko močjo. 
Herbio ponuja tudi različne linije izdelkov, kot so Babičine skrivnosti, Vision, Young Body, imajo tudi izdelke za nego kože pri moških. Več o Herbio kozmetiki tukaj.

Herbio naravna kozmetika

Avokado balzam za telo

Izredno vlažilen in hranljiv avokadov balzam je primeren za vse tipe kože, še posebej za suho kožo. Lepo se vpije, prodira globoko v kožo in jo zato temeljito navlaži in nahrani. Avokadovo in oljčno olje, izvleček guarane, rdečih morskih alg in korena rastline konjak, kožo negujejo, okrepijo in obnovijo. 

Moje mnenje: Sama imam po telesu precej suho kožo, še posebej po nogah. Večinoma kupujem vse balzame v DM-u, znamke Balea, ki stanejo 1-2€. Za to ceno so sicer dobri, ampak moje kože ne navlažijo kaj preveč. Ko pa sem začela testirati ta avokadov balzam, sem bila presenečena. Tako kot pravijo pri Herbiu, balzam se vpije v kožo hitro in jo tudi navlaži. Omenit moram tudi, da nima premočnega vonja, v bistvu je prijeten vonj.

Herbio avokado balzam

Sam balzam je bele barve, glede teksture ni ne tekoč in ne pregost, tako da je super. Embalaža je sicer plastična, ampak dobre kvalitete. Edino, kar mi ni všeč je pokrovček, saj nisem navajena na pokrovček, ki se odvije. 
Cena: 200ml za 12,95€.

Herbio avokado balzam

AHA sadna peeling maska

Dodatna nega mastne in nečiste kože ter kože z razširjenimi porami. Maska ima dvojni učinek – učinek nežnega pilinga, saj odstrani odmrle celice kože in negovalni učinek, ki spodbudi regeneracijo kože, jo naredi prožno, mehko in voljno. Vsebuje olje pomaranč, izvlečke limone in kumaric, AHA glikol, mlečno kislino, bisabolol in alantoin.
Peeling nanesem na kožo dvakrat tedensko in pustim delovati 10 minut, kot piše na embalaži.  Lepo se razmaže po koži. Ima zelo močan vonj po sadju (najbolj po pomarančah in limoni), kar mi je všeč. Opazi se da kožo nahrani in navlaži, moje kože niti ne iritira.

Herbio naravna kozmetika AHA sadna peeling maska

Ima  sistem na pumpico, za kar se ne morem odločit ali mi odgovarja ali ne, saj se piling pri odprtini pumpice nabere in strdi, kar ni ravno higienično (sliko pumpice lahko vidite spodaj, peeling in kamilična krema imata to pumpico). Sam peeling je kar gost in je rumene barve (ki jo lahko vidite na koncu  objave, skupaj s kamilično kremo), ta barva pa se skoraj ne opazi, ko peeling nanesemo na kožo.
Cena: 50ml za 9,95€.

Herbio naravna kozmetika AHA sadna peeling maska

Kamilična krema

Vsestranska krema za vso družino. Primerna je za nego kože obraza in telesa. Kompleks kamilice, pantenol in bisabolol pomirijo ter izdatno navlažijo tudi občutljivo in rdečo kožo. Spodbuja obnavljanje kože in jo naredi mehko. Pomaga kožo ojačati in ublažiti njeno občutljivost. Prva pomoč za rdečo in občutljivo kožo.
To kremo je uporabljala moja mama. Na obrazu ima sicer občutljivo, k rdečici nagnjeno kožo. Kljub temu, da je krema tudi za občutljivo kožo je dobila reakcijo, koža jo je pekla, ampak njej odgovarja res zelo malo krem za obraz.
Tudi sama sem jo nekajkrat uporabila in sicer kot kremo za roke. Krema je zelo gosta in kožo res navlaži in dobro nahrani, se pa tudi zelo hitro vpije v kožo

Herbio naravna kozmetika Kamilična krema

Edino kar me moti pri tej kremi je, da ima zelo močan vonj, ki se na moji koži vonja še nekaj časa. Kamilična krema je modre barve.
Cena: 50ml za 15,00€.
Herbio naravna kozmetika AHA sadna peeling maska, kamilična krema
Levo: AHA sadna peeling maska, Desno: Kamilična krema
Nad Herbio izdelki sem pozitivno presenečena, še posebej nad avokadovim balzamom. In AHA sadno peeling masko. Tudi kamilična krema super nahrani in navlaži kožo. Defenitivno priporočam.
*PR izdelki

Ste že preikusile naravno kozmetiko Herbio? Ste zadovoljne?
Hvala za branje!

4 comments

  1. Sem ravno prej pisala oceno za AHA piling masko. Meni je dejansko všeč, ampak ni to kar sem pričakovala. Se mi zdi bolj vlažilna za suho in občutljivo kožo. Ker piling je res minimalen. Je pa cena kar dobra za 50 ml maske :). Pred tem sem imela Kalei kremo, ki je prav tako super vlažilna za hladne dni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi jaz sem za AHA piling masko pričakovala več, ker sem slišala veliko pohval. :) Meni pa bo kamilična krema super za hladne dni, bom se že navadla na vonj :P Mogoče bom pa kdaj preizkusila še Kalei kremo :)

      Izbriši
  2. Joj, meni so tako všeč te njihove kreme <3

    TOP znamka res :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. So fajne ja :D Se strinjam! <3
      Že imam par njihovih stvari spet na WL :P

      Izbriši